Microsoft Office,  Software

Microsoft account

Met een Microsoft account kunt u genieten van alle voordelen die dit heeft. U opent hiermee een scala aan mogelijkheden, inbegrepen een gratis maildienst.

Zo heeft u altijd een e-mailadres en adressenboek ter beschikking die u nooit meer hoeft te veranderen, ook niet wanneer u ooit van provider (KPN, Ziggo, e.d.) zou willen wisselen. Een Microsoft account staat hier volledig los van.

Ook is een Microsoft account gewenst wanneer u een computer gebruikt met het Windows besturingssysteem. Met het Microsoft account benut u de volledige mogelijkheden van dit systeem.

Daarnaast komen ook met de Microsoft Toepassingen o.a. een online tekstverwerker en Cloud-opslag (OneDrive) beschikbaar en dit allemaal gratis.

Een Microsoft account aanmaken

Een Microsoft account kan hier worden aangemaakt.

De aanmeldmogelijkheid omvat 3 varianten (zie afbeeldingen):

  • Met een eigen e-mailadres;
  • Met een telefoonnummer;
  • Met een nieuw aan te maken e-mailadres @outlook.com of @hotmail.com

Er volgen nu een aantal vensters waarin u wordt gevraagd uw gegevens in te vullen. Hierna wordt e.e.a. geverifieerd door een via SMS te ontvangen controlenummer.

Nadat dit allemaal met succes is gedaan, wordt het beginscherm van het Microsoft account getoond.

Vanuit dit venster kunnen via de tabbladen van het bovenste menu nog allerlei zaken worden ingesteld / aangepast met betrekking tot persoonlijke gegevens, beveiliging e.d.

Alternatieve (en eenvoudiger) route

In het bovenstaande heb ik beschreven hoe je een Microsoft account aanmaakt met alle opties die daarvoor beschikbaar zijn: eigen mailadres, een telefoonnummer of een outlook.com of hotmail.com adres.

Wanneer u al deze mogelijkheden niet nodig heeft en u wilt alleen een gratis outlook.com of hotmail.com adres aanmaken, kan het eenvoudiger.

In dat geval gaat u in uw browser naar https://outlook.live.com/owa/ en kiest u voor ‘Gratis account maken‘.

Het verschil met de eerder beschreven methode is dat u nu alleen de 3e optie getoond krijgt, de mogelijkheid tot het aanmaken van een outlook.com of hotmail.com adres.

Op deze manier maakt u in feite dus óók een Microsoft account aan.

De mailomgeving openen

Op welke manier u uw Microsoft account heeft aangemaakt, de eerst genoemde of de alternatieve methode, is op zich niet zo belangrijk. Het gaat er uiteindelijk om dat u de kantooromgeving van Microsoft beschikbaar krijgt.

Als u de alternatieve methode heeft gekozen komt u daar automatisch. Heeft u daarentegen de eerste methode gekozen, dan logt u in via https://outlook.live.com/owa/ en kiest u voor ‘Aanmelden‘.

De eerste keer volgen enkele informatievensters en wordt uiteindelijk de Office omgeving getoond met aan de linkerkant snelkoppelingen naar de belangrijkste Office toepassingen, inbegrepen o.a. de e-mailomgeving Outlook en de tekstverwerker Word.

Naast uiteraard de mogelijkheid om mail te kunnen versturen en ontvangen, is nu ook de volledige online kantooromgeving beschikbaar.

Deze is te benaderen door linksboven op het vierkantje van 9 puntjes te klikken.

Kies vervolgens de toepassing die u wilt starten, bijvoorbeeld de tekstverwerker Word, en een nieuw tabblad wordt geopend.