Gmail (Google)

Google kent net als Microsoft een online ‘kantoor’ (Google Apps) met een tekstverwerker, spreadsheet (digitaal rekenblad) e.d., maar ook een uitstekende mailservice.

Waar outlook.com de gratis e-maildienst van Microsoft is, is Gmail het gratis e-mailprogramma van Google. Zelf gebruik ik beide, maar heb toch een lichte voorkeur voor Gmail, al is het maar om de uitstekende spam-filters waar het over beschikt. Ook wanneer u een (Android) smartphone bezit is een Google account (Gmail account) feitelijk gewenst. Android is een product van Google en dus werkt Gmail hier optimaal op.

De andere kant van de medaille is dat outlook.com weer beter samenwerkt met Windows 10 en Microsoft Office, dus ook met Outlook, het mailprogramma van Microsoft.  

Een Google (Gmail) account aanmaken

Het aanmaken van een Google-account kan hier.

Vul de gevraagde gegevens in en merk op dat bij ‘Kies een gebruikersnaam’ het domein @gmail.com al staat ingevuld. Wanneer u een naam heeft gekozen en dit hier invult, merkt u vanzelf of deze mogelijk is of dat u een andere naam moet kiezen.

U ziet ook dat u de mogelijkheid heeft om ‘uw huidige e-mailadres’ te gebruiken. Dit zou ik willen afraden, met name ook omdat het altijd nuttig is om een reserve-mailadres ter beschikking te hebben.

Wanneer alles juist is ingevuld, wordt u door een aantal vensters heen geleid en ziet u onderstaande afbeelding.

Op deze afbeelding zien we waar het bij Google allemaal om draait, de Google Apps. Deze worden zichtbaar door op het vierkantje van 9 puntjes te klikken. We kiezen nu Gmail, het e-mailprogramma en ook hier worden we weer door een aantal informatievensters geleid. Sluit deze niet af, maar bekijk de mogelijkheden.

En daar is het, klaar om gebruikt te worden!

Aan de linkerkant zien we de mappenlijst, waaronder de Inbox. Deze lijst kan ‘ingeklapt’ worden door op de 3 streepjes linksboven te klikken (Hoofdmenu).

Aan de rechterkant vinden we een paar snelkoppelingen naar enkele handige (volgens Google) apps: Agenda, Keep (notitieblaadjes), Tasks (Takenlijst) en Contacten.

Alle andere Google Apps, inbegrepen Google Drive, de Cloud opslag van Google, zijn bereikbaar door op de 9 puntjes te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.