Aankoophulp

Met de dienstverlening ‘Aankoophulp‘ kan ik u ondersteunen bij de aankoop van nieuwe apparatuur. Zoeken naar  de beste prijs/kwaliteit verhouding en indien gewenst voor u aanschaffen en volledig gebruiksklaar maken.

Voordelen

 • Ik zorg dat u het meeste waar krijgt voor uw geld.
  Apparaten worden online aangeschaft waardoor u aanzienlijk goedkoper uit bent dan bij de lokale leverancier.
 • Een groter aanbod dan bij de lokale leverancier. Online is nagenoeg elk merk en type apparaat te krijgen.
 • De apparatuur wordt volledig gebruiksklaar bij u thuis ingesteld. U kunt direct aan de slag.

Nadelen

 • Kopen bij een lokale leverancier voelt mogelijk meer vertrouwd. Ook kan het steunen van de lokale middenstand een overweging zijn.
 • Eventuele garantieperikelen zijn via de lokale leverancier eenvoudiger af te handelen. 

Hoe en wat van de Aankoophulp

Wanneer u besluit gebruik te willen maken van deze dienstverlening, dan is alle relevante informatie hieromtrent hieronder te lezen.
NB: Door op een onderwerp te klikken opent u de betreffende informatie.

 • U belt mij op of stuurt een mail waarin u aangeeft dat u graag gebruikt wilt maken van deze aankoophulp en u geeft in het kort aan voor welke situatie of soort apparaat het gaat. 
 • Ik maak een afspraak met u en kom bij u thuis. Daar gaan we overleggen wat u wilt aanschaffen, met welk doel en in welke prijsklasse.
 • Op basis van dit overleg ga ik thuis zoeken naar de voor u meest gunstige prijs/kwaliteit verhouding.
 • Z.s.m. presenteer ik u een aantal aankoopvarianten (het aankoopvoorstel) en vertel u wat de voor- en/of nadelen zijn van elke variant.
 • U heeft vervolgens een aantal mogelijkheden:
  1. U ziet af van de aanschaf,
  2. U besluit het apparaat zelf aan te schaffen met de keuze deze na levering door mij gebruiksklaar te laten maken,
  3. U verzoekt mij om het apparaat voor u aan te schaffen en volledig gebruiksklaar voor u in te stellen.
 • In geval van optie 2 maken we een afspraak wanneer het apparaat gebruiksklaar kan worden gemaakt.
 • In geval van optie 3 bestel ik het apparaat voor u en stel het na levering gebruiksklaar voor u in en maak u wegwijs op uw nieuwe apparaat.
 • Mocht uw nieuwe apparaat onverhoopt een defect vertonen, dan handel ik retour- en/of garantieperikelen voor u af (alleen bij optie 3).

Omdat de ondersteuning een aantal varianten kent, zijn de kosten (excl. reiskosten) ook verschillend:
NB: Uitgangspunt  is een nieuw apparaat.

 • Variant 1: alleen advies / overleg omtrent aanschaf: standaardtarief  (€ 10,-),
 • Variant 2: advies en aankoopvoorstel, eigen aanschaf, door mij gebruiksklaar laten maken: € 20,-,
 • Variant 3: advies en aankoopvoorstel, aankoopbemiddeling, gebruiksklaar maken, wegwijs maken: € 30,-.

Een specifieke variant is de aankoophulp/aankoopbemiddeling en de vervanging van de harde schijf door een Solid State Drive (SSD). Inbegrepen is het opnieuw installeren van het besturingssysteem en het overzetten van data c.q. installeren van favoriete software. Deze variant kost € 50,-, excl. materiaalkosten (de SSD).

Ook mogelijk is het aanschaffen van een 2e hands (refurbished) PC/Laptop, echter hiervan moet doorgaans het besturingssysteem worden ge-update. De extra benodigde tijd hiervoor (indien nodig) wordt per uur conform het standaardtarief van € 10,- berekend.

In geval van aankoopbemiddeling (optie 3) kan ik het apparaat voor u aanschaffen wanneer u zelf liever geen internetbestelling doet. Ik bestel alleen bij betrouwbare bedrijven zoals Bol.com en Coolblue en voor refurbished (2e hands) bij bedrijven als laptops4all.nl of 123PcCenter. Deze bedrijven kennen uitstekende retour- en garantieregelingen.

Als u wilt dat ik het apparaat voor u aanschaf, dan boekt u het aanschafbedrag naar mij over. Na ontvangst van het bedrag bestel ik het apparaat onmiddelijk.

Normaliter worden bij de genoemde bedrijven artikelen de volgende dag al bezorgd. Na ontvangst maak ik deze dan zoveel mogelijk gebruiksklaar en lever het z.s.m. bij u af. Vanzelfsprekend houd ik u op de hoogte van de voortgang.